Spelletjes in de tuin met kinderen

De zomer is de perfecte tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Tuinen zijn een geweldige plek voor kinderen om de natuur te verkennen en erover te leren. Er zijn veel spelletjes die in de tuin gespeeld kunnen worden en die kinderen over het milieu leren en tegelijkertijd leuk zijn. Hier zijn een paar ideeën om mee te beginnen.

1. Nature Scavenger Hunt: Dit is een eenvoudig spel dat aan elke leeftijdsgroep kan worden aangepast. Maak een lijst met voorwerpen die in de tuin of rond uw huis te vinden zijn, zoals bladeren, bloemen, rotsen, enz. Geef elk kind een kopie van de lijst en kijk wie de meeste voorwerpen kan vinden in een bepaalde tijd. Voor jongere kinderen kunt u hen helpen de voorwerpen te identificeren terwijl ze ze vinden. Voor oudere kinderen kun je er een wedstrijd van maken door te kijken wie het eerst alle voorwerpen kan vinden.
2. Bloemen planten: Dit is een geweldige activiteit om kinderen te leren over het verzorgen van planten. Help ze bij het kiezen van bloemzaadjes in een tuincentrum en laat ze dan planten in potten of in de grond. Laat ze zien hoe ze hun planten water moeten geven en geef ze wat tips om ze gezond te houden. Zodra de bloemen beginnen te groeien, kun je een wedstrijd houden om te zien wiens bloem het grootst wordt.
3. insecten vangen: kinderen zijn dol op insecten vangen! Moedig hen aan een leeg potje of bakje te gebruiken om insecten te vangen die ze in de tuin vinden. Help ze de verschillende soorten insecten te identificeren voordat ze ze weer in hun natuurlijke omgeving loslaten. U kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om kinderen te leren hoe belangrijk het is voor ons milieu te zorgen en geen enkel levend wezen onnodig schade te berokkenen.
4. Hindernisbaan in de tuin: Dit is een geweldige manier om kinderen in beweging te krijgen en ze tegelijkertijd te leren over de verschillende planten en dieren in de tuin. Zet een hindernisbaan op met voorwerpen uit de natuur, zoals stenen, boomstronken en bladeren. Als er meer dan één kind speelt, kun je er een wedstrijd van maken door te kijken wie het parcours als eerste kan afleggen. Voor extra plezier kun je onderweg een aantal uitdagingen opnemen, zoals het vinden van een bepaald soort blad of het zingen van een liedje over bijen voordat je naar de volgende hindernis gaat.
5. Ook twister kan je prima buiten spelen. Lees hier alle spelregels voor dit spel

5Conclusie
Er zijn veel spelletjes die met kinderen in de tuin gespeeld kunnen worden die zowel leuk als leerzaam zijn. Speurtochten, bloemen planten, insecten vangen en een hindernisbaan aanleggen zijn allemaal geweldige ideeën die kinderen enthousiast maken om tijd buiten door te brengen en ze tegelijkertijd iets leren over de natuur. Ga er dus op uit en geniet deze zomer van wat quality time met uw kleintjes!